+31 6 383 198 90 sharon@shivas-tc.nl
Selecteer een pagina

Het belang van een sterke weerstand bij chronische gezondheidsuitdagingen.

?

Mensen die kampen met langdurige gezondheidsproblemen hebben meestal een verminderde weerstand, waardoor ze meer kans hebben op ziektes en infecties. Het is daarom belangrijk om je immuunsysteem te versterken voor een betere kwaliteit van leven.

Het belang van weerstand;

Het immuunsysteem van je lichaam is verantwoordelijk voor het bestrijden van ziekteverwekkers en bevorderen van een goede gezondheid. Een krachtig immuunsysteem kan je herstel na ziekte versnellen en zelfs het risico op ziek worden verminderen.

Het belang van goede voeding;

Een gezonde manier van eten speelt een cruciale rol bij het versterken van je weerstand. Het eten van veel groenten en fruit, volle granen, gezonde vetten en eiwitten zorgt ervoor dat je lichaam alle voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om optimaal te functioneren.

Voor mensen met chronische gezondheidsuitdagingen kan het lastig zijn om gezond(er) te eten. Zo kan medicatie van invloed zijn op je eetlust, waardoor het moeilijk kan zijn om gezonde keuzes te maken. Ook de emotionele stress kan leiden tot ongezond(er) eetgedrag, zoals bijvoorbeeld emotie-eten.

“Met een sterke weerstand kun je de zwaarste stormen doorstaan, ook bij chronische gezondheidsuitdagingen.”

Nog meer tips om je weerstand te versterken;

1. Begin met kleine stapjes: Verander je manier van eten geleidelijk aan en introduceer langzaam meer gezonde(re) voedingsmiddelen in je maaltijden. Dit maakt het makkelijker om te wennen aan de nieuwe smaken en texturen.

2. Zoek naar gezonde alternatieven: Als je moeite hebt met het eten, zoek dan naar gezonde alternatieven die ook rijk zijn aan goede voedingsstoffen. Bijvoorbeeld, als je niet van boerenkool houdt, probeer dan spinazie of broccoli.

3. Zorg voor voldoende slaap; Een goede nachtrust is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Probeer elke nacht 7-9 uur te slapen en zorg voor een rustige slaapomgeving.

4. Blijf in beweging: Regelmatige lichaamsbeweging kan je immuunsysteem versterken en je algehele gezondheid verbeteren. Probeer dagelijks minstens 30 minuten matig intensieve fysieke activiteit te doen, zoals wandelen, fietsen of yoga. Pas de intensiteit en duur aan op je eigen mogelijkheden.

5. Betrek anderen: Vraag vrienden, familie of een leefstijlcoach om advies en ondersteuning bij het veranderen van je manier van eten. Samen gezonder eten kan motiverend en leuk zijn.

6. Beloon jezelf: Beloon jezelf voor het maken en eten van gezonde(re) keuzes. Denk aan een ontspannend bad, een goed boek of een leuke activiteit als beloning voor je inspanningen.

7. Beheer stress: Chronische stress kan je immuunsysteem verzwakken, dat maakt het zeer belangrijk manieren te vinden om stress te verminderen en te beheersen. Denk aan yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, wandelen in de natuur of het doen van ontspanningoefeningen. Ook het kijken naar het verbeteren van relaties, carrièreontwikkeling, persoonlijke groei kan nuttig zijn.

8. Voldoende hydratatie: Het drinken van voldoende water is essentieel voor een goede werking van je lijf, inclusief je immuunsysteem. Drink dagelijke minstens 2 liter water en vermijd overmatig alcohol- en cafeïnegebruik. 

Liever gemak;

Mocht je toch liever voor een eenvoudige en effectieve manier willen gaan om je lichaam zeker weten te voorzien van alle essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft, kan je kiezen voor Green Juice. Het zit boordevol dagelijks vitaminen, mineralen uit de 31 beste soorten groente & fruit en antioxidanten die je weerstand een boost geven en je energie levels verhogen.

Je dagelijkse routine;

Het dagelijks drinken is een geweldige aanvulling op jouw gezonde(re) manier van eten. Neem elke dag een glas om je natuurlijke energie te activeren, je weerstand te versterken en je lijf te ondersteunen bij het bestrijden van ziekten en infecties. Het kost je maar 30 seconden!