Algemene Voorwaarden
Shivas Academie | Shivas Coaching | Shivas Training & Coaching – Shivas Coaching 4 You
Algemene Voorwaarden – April 2025
Deze algemene voorwaarden worden gebruikt door Shivas Coaching, Shivas Academie en Shivas Training & Coaching, handelend onder de naam Shivas Coaching 4 You, gevestigd aan de Grote Boterbloem 90 (1991 LP) in Velserbroek en is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 73578398.
Shivas Coaching 4 You is bereikbaar via het e-mailadres info@shivascoaching.nl & sharon@shivas-tc.nl en via haar website www.shivas-tc.nl.
Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren tussen 09.00 – 17.00 uur. In het weekend zijn wij gesloten.
Voor de snelste reactie kan je (ook) een Whatsapp sturen. We streven ernaar binnen 24 uur, dan wel binnen kantooruren, te antwoorden.
Sharon de Groot verzorgt ondersteuning, advies, training en coaching op het gebied van NLP, (onderlinge) Interne Communicatie, Voeding & Leefstijl, Vitaliteit en Adoptieachtergrond.
- Artikel 1. Definities
- Artikel 2. Toepasselijkheid
- Artikel 3. Ons aanbod & voorwaarden
- Artikel 4. Auteursrecht en intellectuele eigendomsrechten
- Artikel 5 – Geheimhouding
- Artikel 6 – Aansprakelijkheid
- Artikel 7 – Annuleringsvoorwaarden
- Artikel 8 – Honorarium en Kosten
- Artikel 9 – Betaling & Facturatie
- Artikel 10 – Incassokosten
- Artikel 11 – Beëindiging
- Artikel 12 – Overmacht
- Artikel 13 – Vrijwaringen
- Artikel 14 – Geschillenbeslechting
- Artikel 15 – Afsluitende bepalingen
- Artikel 16 – Vindplaats en wijziging van de overeenkomst
Artikel 1 – Definities
- Opdrachtnemer: Onze organisatie, handelend onder de naam Shivas Coaching 4 You, hierna aangeduid met “wij”, “ons” en “onze”.
- Opdrachtgever: De persoon of partij (zakelijk of particulier) waarmee wij een overeenkomst sluiten, hierna aangeduid met “jij”, “jou” en “opdrachtgever”.
- Coachee: De deelnemer aan een coachgesprek of -traject, die de opdrachtgever kan zijn, maar ook een andere persoon, bijvoorbeeld een medewerker van een opdrachtgever.
- Diensten: Alle door ons geleverde producten en diensten, zoals programma’s, coaching, training, opleiding en consulting, evenals andere werkzaamheden die wij verrichten, al dan niet op verzoek van opdrachtgever. Wij behouden ons het recht voor om tussentijdse wijzigingen in de diensten aan te brengen, mits deze vooraf schriftelijk worden gecommuniceerd aan de opdrachtgever.
- Overeenkomst: De afspraak tussen partijen waarin onze diensten worden vastgelegd. Bij een fysiek product spreken we van een ‘koopovereenkomst’; in andere gevallen van een ‘overeenkomst van opdracht’.
- Deelnemer: Iemand die deelneemt aan een bijeenkomst, opleiding, (online) training of andere activiteit. Dit kan ook de opdrachtgever zijn.
- Bijeenkomsten: Door ons georganiseerde evenementen, groepsbijeenkomsten op locatie of online groepscoaching.
- Individuele afspraak: Eén of meerdere individuele coachgesprekken of andere persoonlijke afspraken.
- Schriftelijk: Alle correspondentie per brief of e-mail.
- Pakket: Een combinatie van diensten of meerdere consulten tegen een gereduceerd tarief. Pakketten met uitsluitend individuele consulten moeten binnen vier maanden na acceptatie worden afgerond, tenzij overmacht anders bepaalt. Bij niet-afgeronde pakketten na vier maanden wordt de resterende waarde van de diensten vervallen, tenzij anders schriftelijk overeengekomen.
Artikel 2 – Toepasselijkheid
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten, aanbiedingen, overeenkomsten, uitbreidingen, verlengingen, werkzaamheden en activiteiten, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen.
- Afwijkende afspraken gelden alleen als deze schriftelijk zijn vastgelegd.
- Niet alleen wij, maar ook derden die betrokken zijn bij de uitvoering van een opdracht, kunnen een beroep doen op deze algemene voorwaarden.
- Deze algemene voorwaarden gelden ook voor aanvullende en vervolgopdrachten.
- Algemene voorwaarden van de opdrachtgever, zoals inkoopvoorwaarden, zijn niet van toepassing, tenzij wij deze uitdrukkelijk en schriftelijk hebben geaccepteerd.
- Als een bepaling in deze algemene voorwaarden ongeldig of nietig blijkt te zijn, blijven de overige bepalingen volledig van kracht. Wij zullen in dat geval in overleg een vervangende regeling treffen die zoveel mogelijk aansluit bij het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling.
- Wij behouden ons het recht voor om deze algemene voorwaarden te wijzigen. Wij informeren je schriftelijk over een wijziging en geven aan vanaf wanneer deze van kracht is. Als een wijziging je rechtspositie negatief beïnvloedt, kun je binnen twee weken na kennisgeving bezwaar maken. In overleg zoeken we dan naar een passende oplossing. Wij zullen, indien mogelijk, je voldoende tijd geven om je aan de wijziging aan te passen.
- Als een bepaling in deze voorwaarden of in de overeenkomst in strijd blijkt te zijn met dwingend recht, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht. In dat geval wordt de strijdige bepaling vervangen door een geldige bepaling die zoveel mogelijk aansluit bij het oorspronkelijke doel.
- Bij onduidelijkheid over de uitleg van een bepaling of een situatie die niet in deze voorwaarden is geregeld, zoeken partijen in goed overleg naar een passende oplossing.
- Als wij niet direct strikte naleving van een bepaling eisen, betekent dit niet dat wij het recht verliezen om dit later alsnog te doen.
- Wij behouden ons het recht voor om de uitvoering van onze diensten tijdelijk te staken of te wijzigen in geval van overmacht, zoals ziekte, natuurrampen, of andere onvoorziene omstandigheden die buiten onze controle vallen.
Artikel 3 – Ons aanbod & voorwaarden
- Algemeen
- De door opdrachtnemer gemaakte offertes zijn vrijblijvend en geldig gedurende 30 dagen, tenzij anders aangegeven. De geldigheidsduur gaat in vanaf de datum vermeld op de offerte.
- Opdrachtnemer is uitsluitend gebonden aan offertes indien de wederpartij deze schriftelijk binnen de gestelde termijn van 30 dagen aanvaardt.
- Alle prijzen zijn exclusief btw en eventuele bijkomende kosten, tenzij expliciet anders vermeld.
- Offertes zijn gebaseerd op de informatie die op dat moment bij opdrachtnemer beschikbaar is.
- Aanvaarding die afwijkt van het oorspronkelijke aanbod is voor opdrachtnemer niet bindend.
- Indien duidelijk sprake is van een vergissing of verschrijving in het aanbod, behoudt opdrachtnemer zich het recht voor het aanbod te herroepen.
- Een samengestelde prijsopgave verplicht opdrachtnemer niet tot het uitvoeren van een deel van de opdracht tegen een evenredig deel van de opgegeven prijs.
- Aanbiedingen of offertes gelden niet automatisch voor toekomstige trajecten, diensten of producten.
- Wijzigingen en Kwaliteitsverbeteringen
- Opdrachtnemer mag de inhoud, planning (inclusief data en tijdstippen), en uitvoering van diensten wijzigen ter bevordering van de kwaliteit.
- Opdrachtnemer bepaalt wie de dienst uitvoert en mag indien nodig een vervanger aanwijzen. Deze wijzigingen worden zonder voorafgaand overleg doorgevoerd.
- Bij combinaties van diensten binnen een overeenkomst gelden de specifieke bepalingen voor elk type dienst aanvullend op elkaar.
- Ons aanbod
Het aanbod van opdrachtnemer kan bestaan uit de volgende diensten en producten;
- Kortdurende online diensten (zoals een e-book (gratis of betaald, digitaal geleverd), online bijeenkomst, challenge, of masterclass)
- Online programma’s (zoals workshops of trainingen)
- Activiteiten bij online programma’s (zoals groepsbijeenkomsten of individuele gesprekken)
- Events
- Individuele coaching
- Producten
- (In company) trainingen
- specificaties per dienst
4.1. Kortdurende Online Diensten
- De overeenkomst voor kortdurende online diensten wordt aangegaan voor bepaalde tijd.
- De overeenkomst treedt in werking zodra de bestelling via de website wordt geplaatst.
- Deelname aan deze diensten is jouw verantwoordelijkheid; niet deelnemen geeft geen recht op schadevergoeding of vermindering van betalingsverplichting.
- Bij verhindering van de spreker kan de dienst worden verplaatst, vervangen of geannuleerd zonder recht op schadevergoeding.
- Tijdelijke onbeschikbaarheid van de online dienst door onderhoud of technische storingen geeft geen recht op compensatie.
- Alle digitale content (zoals e-books) is uitsluitend bedoeld voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan deze content te kopiëren, verspreiden, doorverkopen of op andere wijze te verveelvoudigen of openbaar te maken zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Shivas Coaching 4 You. Door het e-book te downloaden of aan te schaffen, ga je akkoord met deze gebruiksvoorwaarden.
- Gratis digitale producten (zoals weggevers of gratis e-books). Door het aanvragen van een gratis digitaal product geef je toestemming om opgenomen te worden in onze mailinglijst. Afmelden is op elk moment mogelijk via de afmeldlink in de e-mails. Gratis producten geven geen recht op support, updates of garantie.
4.2. Online Programma’s
- De overeenkomst wordt aangegaan voor de duur van het programma, zoals vermeld op de website en in de welkomstmail.
- Verlenging is mogelijk via een abonnement, waarbij automatisch verlenging geldt tenzij schriftelijk opgezegd met een opzegtermijn van een maand.
- Opdrachtnemen behoudt het recht de overeenkomst tussentijds op te zeggen bij gewichtige redenen, met vergoeding naar rato van de resterend duur.
4.3. Activiteiten bij Online Programma’s
- Programma’s kunnen activiteiten omvatten zoals groepsbijeenkomsten, live-dagen of individuele gesprekken.
- Het niet tijdig inplannen of niet deelnemen aan activiteiten leidt tot verval van het recht op deelname zonder compensatie.
- Online groepsbijeenkomsten; Bij verhindering van de spreker kan een bijeenkomst worden verplaatst of vervangen zonder recht op schadevergoeding.
- Offline groepsbijeenkomsten; Een ingeplande bijeenkomst kan eenmaal worden verplaatst, mits dit minimaal 48 uur van tevoren schriftelijk wordt doorgegeven.
- Individuele gesprekken; Afzeggen (telefonisch, whatsapp of mail) binnen 24 uur leidt tot volledige kosten, tijdig annuleren voorkomt kosten.
4.4. Events
- Je aanmelding voor een event is definitief na het plaatsen van een bestelling via de website. De overeenkomst gaat in op het moment van bestellen.
- Bij aanmelding ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
- Annulering:
- Tot 30 dagen voor het event: kosteloos annuleren.
- Tussen 30 en 15 dagen voor het event: 50% van het bedrag wordt in rekening gebracht.
- Binnen 15 dagen voor het event: 100% van het bedrag wordt in rekening gebracht.
- Je mag een vervanger sturen na schriftelijke melding aan ons.
- Bij onvoldoende aanmeldingen of verhindering van een hoofdspreker behouden wij ons het recht om een event te verplaatsen. In dit geval:
- Wordt je deelname verschoven naar een nieuwe datum.
- Als de nieuwe datum niet uitkomt, ontvang je een tegoedbon voor een ander product of dienst.
- Bij annulering van het event worden alle betalingsverplichtingen geannuleerd en gedane betalingen terugbetaald.
4.5. Individuele coachingstrajecten
- De overeenkomst wordt aangegaan voor een bepaalde duur.
- Bij aankoop van een traject ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
- Opzegging;
- Trajecten van 1 tot 6 maanden zijn niet tussentijds opzegbaar. Stoppen kan, maar geeft geen recht op vermindering van betalingsverplichting.
- Trajecten langer dan 6 maanden kunnen alleen met wederzijdse schriftelijke instemming worden opgezegd met een opzegtermijn van 2 maanden.
- Indien wij van mening zijn dat we je niet meer goed kunnen begeleiden, mogen wij de opdracht tussentijds opzeggen zonder opzegtermijn.
- Afzeggingen;
- Bij verhindering dien je minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen. Een nieuwe afspraak wordt ingepland.
- Bij te laat annuleren of niet verschijnen worden de kosten voor de geplande afspraak in rekening gebracht, of vervalt het tegoed.
Tarieven en Betalingsvoorwaarden voor coaching en events.
Tarieven losse individuele (coachings)gesprekken.
- Een overeenkomst met een natuurlijke persoon als opdrachtgever kan tot stand komen na een gesprek met of namens de opdrachtnemer, gevolgd door een factuur.
- Losse coachingsessies hebben een variabele duur van 30 tot 75 minuten, tenzij anders is overeengekomen.
- De actuele tarieven zijn te vinden op de website van Shivascoaching.nl of shivas-tc.nl onder het hoofdstuk “tarieven”.
- Prijswijzigingen zijn niet van toepassing op reeds gesloten overeenkomsten.
Betalingsvoorwaarden losse individuele (coachings)gesprekken
- Na afloop van een losse coachingssessie ontvang je een betalingsverzoek per e-mail. Voor pakketten wordt het betalingsverzoek voorafgaand aan het pakket verstuurd.
- Betaling dient te geschieden binnen 10 dagen via bankoverschrijving of iDeal, onder vermelding van het factuurnummer.
- Facturen voor pakketten moeten binnen 10 dagen, of vóór de eerste geplande afspraak, worden voldaan.
- Bij betalingsachterstand:
- Na de eerste herinnering heb je 7 dagen om aan je verplichtingen te voldoen.
- Bij de tweede herinnering worden administratiekosten en rente in rekening gebracht
- Indien betaling daarna nog uitblijft, wordt de vordering uit handen gegeven aan derden. Alle bijkomende kosten zijn voor jouw rekening.
- Lopende afspraken worden opgeschort totdat de betalingsachterstand is ingelopen.
- Bezwaren tegen een factuur dienen schriftelijk te worden ingediend binnen twee weken na ontvangst van de factuur.
4.6. Producten
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten die aangeboden worden via de websites van Shivas Coaching 4 You. Door een bestelling te plaatsen, ga je akkoord met deze voorwaarden en ontstaat er een overeenkomst. Wij behouden ons het recht voor om deze voorwaarden te wijzigen. De voorwaarden die van toepassing zijn, zijn de voorwaarden die op het moment van de bestelling op de website gepubliceerd staan.
4.6.1. Toepasselijk recht
Op alle bestellingen, overeenkomsten en deze algemene voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
- Bestellen van producten
Je bestelling wordt verwerkt zodra je deze via de website plaatst. De overeenkomst komt tot stand wanneer je de bestelling plaatst door op de knop “Bestelling plaatsen” te klikken. Je ontvangt een bevestigingsmail met een ordernummer. Mocht je geen bevestigingsmail ontvangen, dan blijft je bestelling geldig.
2. Prijzen van Producten
Alle prijzen zijn in euro’s en inclusief 21% btw. Prijzen kunnen op elk moment worden aangepast, maar prijswijzigingen zijn niet van toepassing op reeds geplaatste bestellingen. Alle producten blijven eigendom van Shivas Coaching 4 You totdat de volledige betaling is ontvangen.
- Aanbiedingen
Aanbiedingen zijn niet automatisch van toepassing op nabestellingen. Wij kunnen niet gehouden worden aan een aanbieding of prijs wanneer redelijkerwijs kan worden aangenomen dat het een typefout betreft.
- Verzendkosten
Wij verzenden binnen Nederland. De verzendkosten variëren tussen de 4,85 euro en 7,65 euro, afhankelijk van het product. Meer informatie over de verzendkosten is te vinden op de website.
- Bezorging van producten
- Bestellingen worden, indien mogelijk, gegarandeerd door de brievenbus bezorgd, mits deze voldoet aan de eisen die POSTNL stelt voor brievenbussen (minimale afmetingen van de opening: 265 mm x 33 mm).
- Indien de bestelling in meerdere pakketten wordt verzonden, kan deze naar een afhaalpunt worden doorgestuurd of teruggestuurd worden naar de afzender als de brievenbus te klein is. Houd je trackinggegevens goed in de gaten om je bestelling te volgen.
- Verzending en levering
- Verzending en levering vinden plaats zolang de voorraad strekt. Volgens de wet “Kopen op afstand” zullen wij bestellingen binnen 30 dagen uitvoeren. Als dit niet mogelijk is, ontvang je binnen een maand een bericht, waarna je het recht hebt de bestelling kosteloos te annuleren. Betaalde bedragen worden uiteraard teruggestort.
- Bestellingen die op werkdagen voor 16:00 uur zijn geplaatst en betaald, worden de volgende werkdag verzonden. In geval van afwijking hiervan, ontvang je per e-mail een melding.
- Indien de levering om welke reden dan ook niet kan plaatsvinden, geeft dit geen recht op schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.
- Mocht je pakket na afleverpogingen naar een pick-up punt moeten worden gehaald en dit gebeurt niet, dan wordt het pakket retour gestuurd. Indien het pakket retour wordt gestuurd, wordt het aankoopbedrag teruggestort minus de gemaakte verzendkosten. Kosten voor een tweede verzending zijn voor rekening van de koper.
- Kortingscodes
- Kortingscodes kunnen doorgaans slechts één keer per klant of transactie gebruikt worden, tenzij anders vermeld.
- Kortingscodes kunnen niet worden gecombineerd met andere promoties, tenzij specifiek aangegeven.
- Kortingscodes kunnen niet met terugwerkende kracht worden toegepast op reeds geplaatste bestellingen en zijn alleen geldig voor nieuwe aankopen tijdens de actieperiode.
- Kortingscodes zijn niet inwisselbaar voor contant geld of tegoed.
- Afbeeldingen van producten
Afbeeldingen van producten op de website zijn een waarheidsgetrouwe weergave van het aangeboden product, maar kunnen afwijken van het daadwerkelijke product. Shivas Coaching 4 You kan niet garanderen dat het getoonde product exact overeenkomt met het geleverde product. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
- Retourneren van producten
- Producten kunnen binnen 14 dagen na levering worden geretourneerd, op eigen kosten.
- Als het geleverde product niet voldoet, kan het geretourneerd worden voor een tegoedbon of terugbetaling.
- Wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren of gestolen retourzendingen. Het is raadzaam om je retourzending met tracking of bewijs van verzending te verzenden, om verlies tijdens transport te voorkomen.
- Aansprakelijkheid
- De aansprakelijkheid van Shivas Coaching 4 You voor directe of indirecte schade veroorzaakt door een geleverd product is beperkt tot het bedrag dat gelijk is aan de verkoopprijs van het betreffende product.
- In geval van overmacht worden de verplichtingen van Shivas Coaching 4 You opgeschort voor de duur van de overmachtssituatie. Na 30 dagen kan de overeenkomst door zowel Shivas Coaching 4 You als de klant worden ontbonden, zonder recht op schadevergoeding. Overmacht kan bijvoorbeeld inhouden: natuurrampen, oorlog, of andere gebeurtenissen buiten onze controle.
- Ontbinding van de overeenkomst
Door een bestelling te plaatsen ontstaat een bindende koopovereenkomst. Deze kan alleen worden ontbonden als je binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst kenbaar maakt de koop te willen annuleren. De overeenkomst wordt pas ontbonden wanneer wij je per e-mail een bevestiging sturen van de annulering.
4.7. (incompany) Trainingen
- De algemene voorwaarden van Shivas Coaching 4 You zijn van toepassing op alle vormen van trainingen die door ons worden aangeboden.
- De overeenkomst wordt gesloten wanneer de opdrachtgever een schriftelijke bevestiging van de aanmelding ontvangt via onze website(s), e-mail, of een ondertekende opdrachtbevestiging, offerte of intakeformulier waarin zij hun akkoord bevestigen.
- Het aanbod van de opdrachtnemer wordt schriftelijk of elektronisch uitgebracht en bevat een duidelijke en gedetailleerde omschrijving van de aangeboden dienst.
- Voordat de overeenkomst wordt gesloten, wordt de opdrachtgever geïnformeerd over de totaalprijs die verschuldigd is voor de training, inclusief eventuele bijkomende kosten.
- De overeenkomst wordt aangegaan voor een bepaalde periode, tenzij uit de aard van de overeenkomst anders blijkt, of partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeenkomen.
- Bij aanvullende coachtrajecten, die doorgaans 3 tot 6 maanden duren, kunnen de sessies plaatsvinden tot 1 jaar na de startdatum van het traject. Na deze termijn vervallen de nog niet gehouden sessies. Dit leidt niet tot recht op schadevergoeding, terugvordering of vermindering van de betalingsverplichting.
- Wij behouden ons het recht voor om deze algemene voorwaarden op elk moment te wijzigen. De voorwaarden die van toepassing zijn op de overeenkomst, zijn de voorwaarden die op het moment van het sluiten van de overeenkomst op onze website gepubliceerd staan.
- Overeenkomsten met de opdrachtnemer leiden tot een inspanningsverplichting, niet tot een resultaatverplichting. De opdrachtnemer zal de verplichtingen naleven volgens de normen van zorgvuldigheid en vakmanschap die op het moment van uitvoering van de overeenkomst van haar verwacht kunnen worden.
Wat kun je van ons verwachten?
- Wij zullen de overeenkomst naar beste vermogen, kennis en inzicht uitvoeren. Wij hebben een inspanningsverplichting en kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor specifieke resultaten.
- Ons aanbod is bedoeld om je te helpen bij het creëren van een manier van leven die voor jou werkt. Jij blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen transformatie en ontwikkeling. Het behalen van doelen is afhankelijk van jouw inzet, motivatie, leervermogen en kwaliteiten.
- Wij geven geen garanties met betrekking tot het behalen van een bepaald (financieel) resultaat.
- In overleg met jou kunnen we bepaalde werkzaamheden uitbesteden aan derden wanneer wij dat noodzakelijk achten.
- Indien wij derden inschakelen, doen we dit met zorgvuldigheid. Wij blijven echter verantwoordelijk voor de uitvoering van de overeenkomst en de verplichtingen die daarbij horen, inclusief de inzet van derden.
- Wij zijn niet verantwoordelijk voor de producten of diensten van ingeschakelde derden. Zij dragen zelf de verantwoordelijkheid voor hun aanbod en de uitvoering ervan.
- Wanneer wij samenwerken met derden voor de uitvoering van een opdracht, zal de taakverdeling in overleg met jou worden vastgesteld. Wij aanvaarden geen hoofdelijke aansprakelijkheid voor de uitvoering van de werkzaamheden door derden.
- Deze voorwaarden zijn niet van toepassing op eventuele overeenkomsten die je met derden aangaat.
- Indien een termijn is afgesproken voor de uitvoering van bepaalde werkzaamheden, geldt dit niet als een fatale termijn, tenzij anders is afgesproken. Overschrijding van de termijn leidt niet tot een tekortkoming van onze kant, en je hebt geen recht op schadevergoeding. Je kunt wel een nieuwe, redelijke termijn stellen. Indien deze termijn niet wordt nageleefd, kan dit aanleiding zijn om de overeenkomst te ontbinden.
Wat verwachten wij van jou?
- Je zorgt ervoor dat je ons tijdig en volledig alle gegevens verstrekt die wij nodig hebben voor de uitvoering van de overeenkomst. Als de benodigde gegevens niet tijdig worden verstrekt, hebben wij het recht om de uitvoering op te schorten en eventuele extra kosten aan jou door te berekenen.
- Je bent gemotiveerd en zet je actief in om je doelen te bereiken. Je maakt zelf keuzes en draagt de verantwoordelijkheid voor je keuzes.
- Je verstrekt ons alle relevante informatie die van belang kan zijn voor de uitvoering van de overeenkomst en houdt ons tijdig op de hoogte van wijzigingen.
- Je gedraagt je respectvol naar ons, onze medewerkers, derden en andere deelnemers, en respecteert hun rechten en privacy.
- Tijdens bijeenkomsten houd je je aan de geldende normen voor openbare orde, fatsoen en goede zeden. Je volgt de huisregels van de locatie en de aanwijzingen van ons of onze ingeschakelde derden op.
- Je respecteert ons auteursrecht. Het materiaal dat wij aan je beschikbaar stellen (zoals audio, video en documentatie) mag alleen voor persoonlijk gebruik worden gebruikt. Het is niet toegestaan om dit materiaal zonder onze schriftelijke toestemming te verveelvoudigen, openbaar te maken of te delen met derden.
- Je kunt communiceren met andere deelnemers, bijvoorbeeld via de Facebook-groep. Je verklaart geen ongewenste berichten, spam of commerciële uitingen te versturen, tenzij dit expliciet is toegestaan.
- Het maken van beeld- of geluidsopnames tijdens bijeenkomsten is niet toegestaan, tenzij wij vooraf schriftelijk toestemming geven. Bij individuele afspraken is opname toegestaan mits vooraf aangegeven. Opnames mogen uitsluitend voor persoonlijk gebruik worden gebruikt.
- Je deelt je toegangsgegevens voor de online omgeving niet met anderen en laat anderen niet toegang krijgen tot deze omgeving.
Het overtreden van bovenstaande regels kan leiden tot onmiddellijke uitsluiting van toegang tot onze diensten en bijeenkomsten. Uitsluiting laat de verplichting om de overeengekomen betaling te voldoen onverlet.
Artikel 4 – Auteursrecht & intellectuele eigendomsrechten.
- Alle door ons opgestelde en verstrekte werken, waaronder maar niet beperkt tot cursusmateriaal, (digitale) werkboeken, e-books, (online) programma’s, video’s, podcasts en andere content, blijven onder ons auteursrecht en zijn beschermd door intellectuele eigendomsrechten. Deze werken zijn uitsluitend bestemd voor persoonlijk gebruik van de opdrachtgever en/of deelnemer.
- Zonder onze voorafgaande schriftelijke toestemming is het niet toegestaan deze werken te verveelvoudigen, openbaar te maken, te verspreiden, aan derden te verstrekken of op enige andere wijze te exploiteren, zelfs niet wanneer het slechts een gedeelte van het materiaal betreft, tenzij dit algemene ideeën, concepten, kennis of technieken betreft. Indien toestemming wordt verleend, kunnen hieraan voorwaarden worden verbonden, waaronder het betalen van een vergoeding.
- Opdrachtgever en/of coachee mag/mogen de geleverde diensten en/of producten waarvoor wij de intellectuele eigendomsrechten bezitten, uitsluitend gebruiken ten behoeve van de uitvoering van de opdracht. Elk ander gebruik, zoals vermenigvuldigen, delen of commercieel inzetten van de content, is zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van ons verboden.
- Wij behouden ons het recht voor om de kennis die wij verwerven tijdens de uitvoering van de werkzaamheden voor andere doeleinden te gebruiken, mits dit geen vertrouwelijke informatie betreft en deze kennis niet herleidbaar is tot individuele opdrachtgevers of deelnemers. Dit geldt alleen voor kennis die niet specifiek verband houdt met jouw persoonlijke situatie of die niet als vertrouwelijk wordt aangemerkt.
- De opdrachtgever en/of coachee is verantwoordelijk voor het beschermen van het auteursrecht en de andere intellectuele eigendomsrechten van de door ons verstrekte materialen. Dit omvat ook het voorkomen van ongeautoriseerd gebruik of verspreiding van onze content.
Artikel 5 – Geheimhouding
- Wij verplichten ons tot geheimhouding van alles wat tijdens of in het kader van de sessies, programma’s en trainingen wordt besproken, tenzij er een wettelijke verplichting tot bekendmaking bestaat.
- Voor overleg met derden, in het belang van de opdrachtgever, wordt altijd eerst schriftelijke toestemming gevraagd.
- Wij zullen alle informatie die wij in het kader van de overeenkomst van de opdrachtgever ontvangen, zowel tijdens als na afloop van de overeenkomst, geheimhouden. Deze informatie wordt zorgvuldig behandeld, behoudens de eventuele verplichtingen die de wet of een bevoegde overheidsinstantie oplegt.
- Bij de verwerking van persoonlijke gegevens (zoals NAW-gegevens) houden wij ons strikt aan de privacyregels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
- Wij behouden ons het recht voor om geluidsopnames van gesprekken te maken, uitsluitend voor het doel van interne (anonieme) besprekingen in collegiale intervisie of supervisie.
- Beide partijen zijn verplicht om vertrouwelijke informatie die in het kader van de overeenkomst is verkregen, geheim te houden. Informatie wordt als vertrouwelijk beschouwd als dit expliciet is aangegeven door de andere partij of wanneer het duidelijk voortvloeit uit de aard van de informatie.
- In het geval dat een partij op grond van een wettelijke bepaling of een rechterlijke uitspraak verplicht is vertrouwelijke informatie aan een bevoegde autoriteit of een door de wet aangewezen derde partij te verstrekken, en de partij geen recht van verschoning kan inroepen, is die partij niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende schade. Deze situatie kan niet leiden tot de beëindiging van de overeenkomst.
Artikel 6 – Aansprakelijkheid
- Wij streven naar de hoogste kwaliteit in onze dienstverlening en doen er alles aan om deze te waarborgen.
- Onze ondersteuning, begeleiding, coaching en advisering zijn gericht op het bewustwordingsproces, zelfacceptatie en persoonlijke groei, zonder dat wij resultaat kunnen garanderen. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade die voortvloeit uit het niet volgen van ons advies, of uit onvolledige of onjuiste informatie.
- Jij blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor alles wat verband houdt met jouw voedingspatroon, leefwijze en gezondheidssituatie.
- Bij lichamelijke of psychische klachten adviseren wij je eerst contact op te nemen met je huisarts.
- Wij sluiten elke aansprakelijkheid uit voor directe of indirecte schade, emotionele schade of letsel die voortkomt uit of verband houdt met de door ons geboden diensten, tenzij sprake is van opzet of grove nalatigheid aan onze zijde. Wij kunnen niet verantwoordelijk worden gehouden voor gebeurtenissen buiten de sessies of programma’s.
- Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die ontstaat doordat je onjuiste of onvolledige informatie hebt verstrekt.
- Deelname aan onze diensten gebeurt geheel op eigen risico. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bewaken van je fysieke en psychische grenzen. Bij problemen van fysieke of psychische aard, verwijzen wij je door naar een huisarts, behandelend arts of therapeut.
- Het is jouw verantwoordelijkheid om tijdens de gesprekken een oprecht en duidelijk beeld te schetsen van je hulpvraag, problematiek en toestand, inclusief medicijngebruik of andere therapieën.
- Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt, je eigen gedrag en de consequenties daarvan, zowel tijdens als na de uitvoering van onze programma’s, coaching, trainingen, begeleiding en advisering.
- Wij zijn niet aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade.
- Wij zijn ook niet aansprakelijk voor schade die ontstaat:
- Door het niet nakomen van jouw verplichtingen.
- Door het niet of niet volledig behalen van de door jou beoogde resultaten.
- Door beschadiging, diefstal of verlies van eigendommen tijdens online of live bijeenkomsten, zoals events of groepssessies.
- Door het niet beschikbaar zijn van de online academie, ongeacht de oorzaak, of door hostingproblemen.
- Door cybercriminaliteit, zoals hacking, malware of ransomware.
- Opdrachtnemer is uitsluitend aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit een ernstige en toerekenbare tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst. Dit geldt alleen wanneer wij niet de vereiste zorgvuldigheid en deskundigheid hebben betracht bij de uitvoering van de overeenkomst.
- Indien, om welke reden dan ook, geen verzekeringsuitkering plaatsvindt, is onze aansprakelijkheid jegens jou beperkt tot het honorarium van de opdracht waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft, met een maximum van €1.000.
- Indien wij aansprakelijk zijn, moet je ons in de gelegenheid stellen de schade in redelijkheid te beperken of ongedaan te maken. Je dient hieraan alle medewerking te verlenen.
- Wij zijn niet aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst of schade door bedrijfsstagnatie.
- Jij vrijwaart ons tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de uitvoering van de overeenkomst, tenzij de aanspraken voortkomen uit ernstige tekortkomingen van onze zijde.
- Indien je een vordering tegen ons hebt, moet je deze binnen een jaar na het ontdekken van de schade aanhangig maken. Na dit jaar vervalt de rechtsvordering.
Artikel 7 – Annuleringsvoorwaarden;
- De werkzaamheden in het kader van de overeenkomst worden geacht te starten op de datum van acceptatie door opdrachtnemer. Deze acceptatie vindt plaats door ondertekening van de door opdrachtnemer ontvangen offerte. Tenzij anders afgesproken, kan er een andere aanvangsdatum overeengekomen worden, maar deze dient expliciet en schriftelijk door beide partijen te worden vastgelegd.
- Indien de opdrachtgever geen gebruik maakt van de overeengekomen diensten van opdrachtnemer, is de opdrachtgever 100% van het totaalbedrag verschuldigd, ook als er geen annulering heeft plaatsgevonden.
- Annulering van individuele gesprekken dient, ongeacht de reden, ten minste 24 uur van tevoren te gebeuren. De ontvangstbevestiging van de annulering door ons is leidend. Indien de annulering binnen 24 uur voor het geplande gesprek plaatsvindt, worden de kosten voor dat gesprek in mindering gebracht op het tegoed van de opdrachtgever (bij zakelijke klanten) of alsnog gefactureerd (bij particuliere klanten).
Artikel 8 – Honorarium en Kosten
- Het honorarium van opdrachtnemer bestaat, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, uit een vooraf bepaald vast bedrag per overeenkomst of per geleverde dienst. Dit kan ook berekend worden op basis van de door opdrachtnemer gewerkte tijdseenheid en de bijbehorende tarieven.
Artikel 9 – Betaling & Facturatie
- Betaling dient te geschieden binnen 30 dagen na factuurdatum voor zakelijke opdrachtgevers en binnen 10 dagen na factuurdatum voor particuliere opdrachtgevers, op de door opdrachtnemer aangegeven wijze.
- Betaling dient te gebeuren zonder aftrek, verrekening of opschorting om welke reden dan ook.
- Voor programma’s en kortdurende online diensten voor particulieren geldt dat het volledige bedrag vooraf dient te worden betaald. Voor sommige diensten kan er gekozen worden voor een betalingsregeling, waarbij het bedrag in termijnen wordt voldaan, al dan niet met een eenmalige aanbetaling. De hoogte van het bedrag en het aantal termijnen zijn afhankelijk van de gekozen dienst.
- Opdrachtnemer heeft het recht om, naar eigen oordeel, een aanbetaling van 50% tot 100% van het honorarium te verlangen. Deze betaling dient vóór aanvang van het eerste (betaalde) gesprek te worden voldaan. Indien gewenst, kan de opdrachtgever een afzonderlijke factuur voor de aanbetaling ontvangen.
- Na het verstrijken van de betalingstermijn is de opdrachtgever in verzuim. De opdrachtgever is vanaf dat moment vertragingsrente verschuldigd, gelijk aan de wettelijke rente, verhoogd met administratiekosten van 10% van de openstaande facturen.
- Indien er meerdere opdrachtgevers zijn, is elke opdrachtgever hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling van het volledige factuurbedrag.
- Betalingen van de opdrachtgever strekken altijd eerst ter voldoening van rente en kosten, en vervolgens ter betaling van de oudste openstaande facturen, ongeacht of de opdrachtgever aangeeft dat de betaling betrekking heeft op een latere factuur.
- Als er vooruitbetaling wordt gevraagd, kan er geen volledige levering plaatsvinden totdat de betaling volledig is voldaan.
- Voor sommige diensten, waaronder abonnementen, wordt betaling automatisch geïncasseerd via een iDeal-betaling bij de eerste betaling. Bij een geweigerde of gestorneerde automatische incasso mogen er 25 euro administratiekosten in rekening worden gebracht.
- Indien een factuur niet of niet tijdig wordt betaald, is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim, zonder dat er een ingebrekestelling nodig is. De vordering wordt direct opeisbaar en eventuele betalingsregelingen vervallen. Er wordt wettelijke handelsrente berekend over het openstaande bedrag vanaf de vervaldatum totdat het volledige bedrag is betaald. Daarnaast is de opdrachtgever verplicht om invorderingskosten te betalen, welke 15% van het openstaande bedrag bedragen, met een minimum van 75 euro.
- Indien de opdrachtgever niet voldoet aan de betalingsverplichtingen, kan opdrachtnemer de dienstverlening opschorten. De betalingsverplichting blijft echter onverkort bestaan, ook voor de periode waarin de dienstverlening is opgeschort.
- Als het niet mogelijk is om te betalen, dient de opdrachtgever direct contact op te nemen met opdrachtnemer, bij voorkeur voor de vervaldatum van de betaling. Samen zal er geprobeerd worden een passende oplossing te vinden.
Artikel 10 – Incassokosten
Indien opdrachtnemer invorderingsmaatregelen moet treffen tegen een opdrachtgever die in verzuim is, komen de kosten van deze invordering ten laste van de opdrachtgever. Deze kosten worden gesteld op ten minste 10% van het openstaande bedrag. De invorderingskosten kunnen bestaan uit kosten van incassobureaus, deurwaarders en/of advocaten.
Artikel 11 – Beëindiging
- Opdrachtnemer is gerechtigd de overeenkomst met onmiddellijke ingang en zonder tussenkomst van de rechter te beëindigen door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de opdrachtgever, indien de opdrachtgever in gebreke blijft met de betaling van een door opdrachtnemer verzonden factuur binnen 14 dagen na schriftelijke aanmaning.
- Opdrachtnemer kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang en zonder gerechtelijke tussenkomst beëindigen door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de opdrachtgever, indien enige verplichting uit de overeenkomst binnen 14 dagen na schriftelijke aanmaning niet of niet naar behoren wordt nagekomen.
- Indien de opdrachtgever meerdere malen niet of niet tijdig betaalt, kan opdrachtnemer verlangen dat de opdrachtgever onverwijld (al dan niet aanvullende) zekerheid stelt in een door opdrachtnemer te bepalen vorm of een voorschot betaalt. Indien de opdrachtgever nalaat de gevraagde zekerheid te stellen, heeft opdrachtnemer het recht de overeenkomst onmiddellijk te beëindigen of de uitvoering van de overeenkomst op te schorten totdat de betalingsachterstand is verholpen.
- Zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang schriftelijk beëindigen, indien de andere partij in surseance van betaling verkeert of in staat van faillissement is verklaard.
- Indien de opdrachtgever nalatig is in het nakomen van enige verplichting die voortvloeit uit de overeenkomst, heeft opdrachtnemer het recht de werkzaamheden op te schorten of de overeenkomst te (doen of laten) ontbinden.
- De overeenkomst met betrekking tot pakketafname kan door beide partijen schriftelijk beëindigd worden, onder de volgende omstandigheden:
– De opdrachtgever geeft aan dat het aantal overeengekomen sessies is afgerond en het traject wil beëindigen.
– De opdrachtgever geeft aan zich niet te willen houden aan het gezamenlijk opgestelde plan.
– De opdrachtgever houdt zich herhaaldelijk niet aan de algemene voorwaarden of de afspraken die tijdens de sessies zijn gemaakt.
– De coach/trainer is van mening dat, vanwege de problematiek van de opdrachtgever en de competentie van de coach/trainer, de begeleiding niet meer effectief kan zijn. Dit geldt in ieder geval wanneer de problematiek direct verband houdt met contra-indicaties.
- Indien de overeenkomst wordt beëindigd om een van de bovengenoemde redenen, wordt het eventuele overgebleven tegoed bij een pakketafname niet gerestitueerd.
- Indien de opdrachtgever de overeenkomst wegens een tekortkoming die opdrachtnemer kan worden toegerekend ontbindt, na een behoorlijke ingebrekestelling, is opdrachtnemer niet verplicht tot terugbetaling van al betaalde bedragen of schadevergoeding. Opdrachtnemer blijft recht houden op de nog niet betaalde bedragen die verschuldigd zijn voor reeds verrichte werkzaamheden.
- Tenzij anders bepaald in deze algemene voorwaarden, is de overeenkomst niet tussentijds opzegbaar door partijen.
Artikel 12 – Overmacht
- Overmacht ontslaat opdrachtnemer van de verplichting om de overeenkomst na te komen, zonder dat de opdrachtgever recht heeft op vergoeding van kosten, schade of rente.
- Onder overmacht wordt verstaan een situatie waarin opdrachtnemer redelijkerwijs niet in staat is om de overeengekomen diensten te leveren, of belemmerd wordt in de uitvoering daarvan, zonder dat opdrachtnemer hiervoor verantwoordelijk kan worden gehouden. Voorbeelden van overmacht zijn: ziekte of overlijden van een hoofdspreker, epidemieën/pandemieën, oorlog of soortgelijke situaties, stroomstoringen, overstromingen, aardbevingen, brand, werkstakingen in ons bedrijf of bij onze leveranciers, gewijzigde overheidsmaatregelen, internetstoringen, computerstoringen, cybercriminaliteit en netwerkaanvallen.
- Opdrachtnemer heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen wanneer een situatie die de verdere nakoming van de overeenkomst verhindert, intreedt nadat opdrachtnemer zijn verplichtingen had moeten nakomen.
- In geval van overmacht zal opdrachtnemer de opdrachtgever zo snel mogelijk informeren. Indien mogelijk zal een passende oplossing worden gezocht. In geval van langdurige overmacht (langer dan twee maanden) of blijvende overmacht, mag de opdrachtgever de overeenkomst schriftelijk ontbinden, zonder recht op schadevergoeding. De opdrachtgever blijft verplicht het al uitgevoerde deel van de overeenkomst te vergoeden.
Artikel 13 – Vrijwaringen
- De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor aanspraken van derden met betrekking tot rechten van intellectuele eigendom op door de opdrachtgever verstrekte materialen of werken die worden gebruikt in de uitvoering van de overeenkomst, waaronder, maar niet beperkt tot, auteursrechten.
- Indien de opdrachtgever opdrachtnemer informatiedragers, elektronische bestanden of andere materialen verstrekt, garandeert de opdrachtgever dat deze vrij zijn van virussen en defecten.
Artikel 14 – Geschillenbeslechting
- Op alle overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer, evenals deze algemene voorwaarden, is Nederlands recht van toepassing.
- Bij klachten over de dienstverlening of facturen, dient de opdrachtgever binnen 14 dagen schriftelijk contact op te nemen, zodat opdrachtnemer de klacht kan bespreken.
- De klacht dient duidelijk omschreven te worden, zodat opdrachtnemer inhoudelijk kan reageren en, indien de klacht gegrond is, een passende oplossing kan bieden. Klachten die onvoldoende duidelijk zijn, worden niet in behandeling genomen.
- Indien de opdrachtgever gebreken in de geleverde diensten constateert, dient dit ook binnen 14 dagen schriftelijk aan opdrachtnemer te worden gemeld. Dit stelt opdrachtnemer in staat om het gebrek te beoordelen en, indien gegrond, een passende oplossing te bieden.
- Alle klachten en vorderingen van de opdrachtgever vervallen indien deze niet binnen 1 jaar na het ontstaan van het gebrek of de klacht bij opdrachtnemer zijn ingediend.
- Het indienen van een klacht of melding van een gebrek schort de betalingsverplichtingen van de opdrachtgever niet op.
- Klachten dienen eerst met opdrachtnemer besproken te worden. De opdrachtgever mag klachten niet openbaar maken via online kanalen, sociale media of anderszins.
- Indien een geschil ontstaat tussen opdrachtnemer en opdrachtgever (of coachee), zullen beide partijen eerst proberen het geschil in overleg op te lossen. Indien dit niet lukt, zal mediation worden toegepast. De mediator wordt in onderling overleg aangewezen, en de kosten hiervan worden gelijkelijk verdeeld tussen de partijen.
- Indien overleg en/of mediation niet tot een oplossing leidt, is de bevoegde rechter in het arrondissement waar opdrachtnemer is gevestigd, exclusief bevoegd om kennis te nemen van het geschil.
Artikel 15 – Afsluitende bepalingen
- Bij beëindiging van de overeenkomst blijven bepalingen die van nature bestemd zijn om voort te duren, van kracht, zoals bepalingen over auteursrechten, geheimhouding en aansprakelijkheid.
- Voor alle rechtsverhoudingen tussen partijen waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn, is het Nederlands recht van toepassing.
- Iedere vordering van de opdrachtgever, behalve een vordering die door opdrachtnemer is erkend, vervalt na 12 maanden na het ontstaan van de vordering, tenzij binnen deze termijn een gemotiveerd bezwaar wordt ingediend of een rechtsvordering wordt ingesteld.
Shivas Coaching is gerechtigd prijsstijgingen door te voeren indien zich onvoorziene prijsverhogende omstandigheden zich voordoen na het afsluiten van de overeenkomst. Wij beroepen ons op het feit dat op 1 januari van elk kalenderjaar een tariefwijziging plaats kan vinden.
Wij behouden ons het recht voor om onze algemene voorwaarden aan te passen. Wijzigingen gelden ook voor reeds gesloten overeenkomsten met inachtneming van een termijn van 30 dagen na schriftelijke bekendmaking van de wijzigingen.
Artikel 16 – Vindplaats en wijziging van de overeenkomst
Deze algemene voorwaarden zijn ook geldig en te vinden op de website en online academie van Shivas Coaching 4 You, namelijk shivascoaching.nl en Shivas-tc.nl. Van toepassing is steeds de versie die gold ten tijden van het tot stand komen van de overeenkomst.
© 2025 Shivas Coaching 4 You. Alle Rechten Voorbehouden.